Pages

domingo, 28 de febrero de 2010

Chopin - Nocturne

Fa ja dos-cents del naixement del poeta del Piano, Chopin. Aquí us deixo una de les seves obres més famoses. Tant el video com el text està estret d'un video-joc que es diu EternalSonata i que recomano a tots els que us agradin els jocs de rol i la bona música de Chopin.



Aquesta és una obra que va ser composta al voltant del 1830, quan Chopin tenia 20 anys. Al novembre d’aquest any, va tenir lloc l’alçament de Varsòvia, Chopin va sortir del país poc abans del caos. Aquesta peça pot haver-hi estat composta quan Chopin encara es trobava a Varsòvia.

Chopin va escapar el primer de novembre de l’alçament cap a Àustria. Molts dels seus familiars i amics es van quedar a Varsòvia en mig del caos. Com a polonès, Chopin volgué lluitar i es va sentir frustrat al no poder fer-ho. És difícil imaginar com podria haver escrit aquesta obra tan dolça barrejada amb aquests sentiments i emocions.

Aquesta composició sembla que evoca una imatge del cor de Chopin, pacífic i complit. Tal volta la raó va ser la relació que va establir amb Konstancja Gladkowaska, una dona a la que Chopin li tenia un afecte secret.

Konstancja va assistir a la mateixa escola de música de Chopin i la van preparar per a ser cantant. Chopin va ser incapaç de confessar el seu amo unr per ella i va passar quasi un any amb la sensació d’un amor no correspost. Van actuar junts en una peça musical de Rossini “La Donna del Lago” de gran èxit. La veu de Konstancja es barrejava amb el piano de Chopin i van omplir la sala de concerts. Hi havia bona connexió entre els dos, com un somni que no volien que acabés.

De Chopin es diu que és el poeta del piano. Tal vegada va ser perquè li era molt més fàcil expressar els seus sentiments a través del piano.

2 comentarios:

María dijo...

Chopin, gran romántico. Tienes que escuchar toda su obra, te sorprenderías de lo hermosa que es. Y si te gusta, escucha a Rachmaninoff, es otro gran romántico del piano. Increíble.

Unknown dijo...

Chopin, gran romántico. Tienes que escuchar toda su obra, te sorprenderías de lo hermosa que es. Y si te gusta, puedes escuchar a Rachmaninoff también, es otro gran romántico del piano. Increíble.